неділя, 21 квітня 2019 р.

Тиждень ОБЖ в Степанівській початковій школі





Життя людини єдине і неповторне. І тому кожен повинен учитися його берегти. Цієї мудрої і дуже важливої науки ми повинні навчити своїх вихованців,адже ми-педагоги. Правил існує чимало і їх треба знати і виконувати,бо ми живемо в суспільстві,серед людей, а отже, маємо дотримуватись відповідних норм і законів. А вчити дітей ми повинні цікаво й весело: з казкою,віршем,загадкою,щоб одержані знання стали для них стійким переконанням і нормою життя.

Сьогодні завдання дорослих, і батьків,і педагогів полягає в тому,щоб не тільки самим оберігати й захищати здоров’я дитини, але й у тому, щоб підготувати її до зустрічі з різними складними, а часом небезпечними життєвими ситуаціями. 

8 квітня в Степанівській початковій школі стартував Тиждень основ безпеки життєдіяльності та здоров'я учнів. 




План заходів під час проведення тижня ОБЖ
Назва заходу
Дата проведення

Понеділок – «День юних пожежників»
ü Лінійка
ü Загально-шкільний захід « Вчимося правилам пожежної безпеки»
ü Конкурс малюнків « Вогонь – друг, вогонь – ворог»
08.04.019

Вівторок – «Здорові звички – здорові діти»
ü Загальношкільний захід «Здоровий спосіб життя»
ü STEM – активність « Мікроби усюди»
ü Cтворення стіннівки « Здоровий спосіб життя»

09.04.019

Середа – «Самолікування – шкідливе для вашого здоров’я»
ü STEM-активність «Що таке антибіотики»
10.04.019

Червер – «З незнайомими людьми обережний будь завжди»
ü Година спілкування
11.04.019

П’ятниця – « Безпека в інтернеті»
ü Година спілкування
ü Підведення підсумків
12.04.019

В цей день ми повторювали вже відомі нам правила безпеки при пожежі. Також учні вчились правильно викликати пожежників, що є не менш  важливим в даній ситуації.

У вівторок ми досліджували "Еліксир здоров'я". Старші учні розігрували сценки, на основі яких молодші школярі робили висновки , як можна чинити , а як ні. Діти більше дізнались про світ мікробів та їхнє значення у житті людини. В кінці дня ми підвели підсумки , що треба робити , щоб залишатися здоровими та красивими. Також була проведена STEM -активнісь, яка підтвердила наші думки щодо існування бактерій у воді з калюжі. Завдяки цій активності учні дізналися про найпростішу тваринку - ажурний черевичок.






Самолікування – це використання людиною лікарських препаратів, які є у вільному продажу, для профілактики та лікування порушень самопочуття та самостійно виявлених людиною захворювань.  Але чи є безпечним самолікування як для дорослих , так і для дітей?  На ці та багато інших питань учні та вчителі шукали відповіді під час проведення години спілкування з елементами STEM-освіти. Ми дослідили, що таке антибіотики та як ця тема пов'язана з темою  попереднього дня . Учні дізналися, що деякі доброякісні мікроби людина навчилася використовувати у харчовій промисловості та у створенні ліків. Діти мали змогу зліпити своїх власних "добрих" мікробів та пояснити , з якою саме хворобою змагався б він. В кінці був підведений підсумок : чи можна самостійно без нагляду дорослих приймати ліки, та як зменшити ризик захворювань ?


У четвер була проведена година спілкування на тему "Правила безпеки з незнайомими людьми". Також учні розігрували проблемні ситуації та знаходили шляхи їх  вирішення . 
П'ятниця "Безпека в інтернеті"
Бесіда "Безпека в інтернеті"

Після пізнавальної години спілкування наші учні мали можливість пограти в навчальні ігри.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ПУБЛІКАЦІЇ

Світ емоцій чарівний - розгадати його вмій!

  У Степанівській початковій школі відбулося з аняття з елементами тренінгу «Чарівний світ емоцій».  За допомогою гри, фантазії та спілкуван...